

20th Biennial Meeting for the Society for Free Radical Research International

March 17 - 20. 2020 organizer: The Society for Free Radical Research-Taiwan (SFRR-Taiwan)

Welcome Message

Welcome to the 20th Biennial Meeting for the Society for Free Radical Research International (SFRRI 2020) to be held on March 17-20, at Chang Gung University of Science and Technology (CGUST) and Chang Gung University (CGU), Taoyuan, Taiwan. We have an exciting scientific and cultural program, and hope to promote novel perspectives in free radical biology and medicine. Please mark your calendars and plan to join us in Spring 2020!

Ying-Tung Lau, Ph.D. President, SFRR-Taiwan

Conference Information

Call for Abstracts **Themes**

- Oxidative Stress and Diseases
- Aging and Free Radicals
- Inflammation and Host Defense
- Mitochondrial Medicine
- Redox Signaling in Pathophysiology
- Roles of Free Radicals in Obesity, Exercise, and Metabolism
- Herbal Medicine and Antioxidants
- Diet, Caloric Restriction, and Redox Regulation
- Nitric Oxide Biology
- Miscellaneous

Important Dates Abstracts Submission Closes November 20, 2019 Notification of Abstract Acceptance **December 5. 2019** Early-bird Registration Closes December 15, 2019 Last Day for Cancellation of Registration with 75% Refund December 31, 2019 **On-line Registration Closes** February 15, 2020

Overview

Title: 20th biennial meeting for the Society for Free Radical Research International-SFRRI 2020 Dates: March 17-20, 2020

Venue: Chang Gung University of Science and Technology (CGUST), Taoyuan, Taiwan

Language: English

Organizers:

Society for Free Radical Research International

The Society for Free Radical Research-Taiwan (SFRR-Taiwan)



http://www.sfrri2020.org

Agenda

Time/	2020/3/17	2020/3/17 2020/3/18			2020/3/19			2020/3/20						
Date	Tue	Wed				Thu			Fri					
8:45-10:45		Symposium 1 (120 min) Helmut Sies Cellular H2O2 gradients and nanodomains in redox signaling	Symposium 2 (120 min) Victor Darley-Usmar The interplay between redox biology and energetics in health and disease	Symposium 3 (120 min) Shinya Toyokuni Role of redox-active metals for the prevention and treatment of cancer in the era of precision medicine	0 min) hinya yokuni ble of x-active (s for the htion and ment of er in the precision	Symposium 10 (120 min) Barry Halliwell Redox regulation: Thiols, novel roles and novel thiols	Symposium 11 (120 min) Barry Halliwell Cesar G. Fraga Nutrition and redox signaling	Symposium 12 (120 min) Barry Halliwell Michael Davies Detection and quantification of the protein 'modific-ome'	R e g i s t r a t i	Symposium 16 (120 min) Etsuo Niki "Vitamin E, peroxidation and redox homeostasis: In Memory of Al Tappel"	Symposi (120 n Jian G She #Tenta title: Hu medici oxidative (Corpo sponsor	nin) Gang en ative erbal ne & e stress orate	Symposium 18 (120 min)	
10:45-11:15		к	Coffee Break /Poster Viewing / Exhibition (30 min)			Coffee Break /Poster Viewing / Exhibition (30 min)			o n	o Coffee Break /Poster Viewing / Exhibition (30 min)				
11:15-12:15		i Heln	Keynote Lecture II (60 min) Helmut Sies Oxidative eustress and oxidative distress		e g i s t	Barı	Keynote Lecture II (60 min) Barry Halliwell Reflections of an ageing free radical			Oral Presentations 4 (60 min)	Ora Presenta (60 m	tions 5	Oral Presentations 6 (60 min)	
12:15-14:00		r a Conferer	ConferenceAttendee Picture Lunch / Poster Viewing / Exhibition (105 min)			Lunch / Poster Viewing / Exhibition (105 min) Lin L Mantell Women Scientist Forum				Lunch / Poster Viewing / Exhibition (105 min)				
14:00-16:00	Registration	n Symposium 4 (120 min) Giovanni E. Mann Relevance of oxygen levels for stem cell redox biology and regenerative medicine	Symposium 5 (120 min) Chang Chen Precision redox and mitochondrial quality in aging	(120 min) Xingen Lei Revising redox biology: New	n	Symposium 13 (120 min) Young-Joon Surh Regulation of redox signaling by Nrf2 in health and disease	Symposium 14 (120 min) Richard Siow Senescence and senolytics in ageing and longevity	(120 min) Huiyong Yin Bioactive lipids s in in redox		Presentations 7 Presentations 8 Presentat		Oral Presentations 9 (60 min)		
16:00-16:30	SFRRI 2020 Opening Ceremony	Coffee Brea	Coffee Break / Poster Viewing / Exhibition (30 min)			Coffee Break / Poster Viewing / Exhibition (30 min)			Closing Ceremony Oral presentation & Poster Awards					
16:30-17:30	Trevor Slater Award Lecture (60 min)	Symposium 7 (120 min) Frederick		B Symposium 8 (120 min) João		Oral Presentations 1 (60 min)	Oral Presentations 2 (60 min)	Oral Presentations 3 (60 min)						
17:30-18:30	Keynote Lecture I (60 min) Douglas Wallace Mitochondria and oxidative stress	Domann Redox regulation of the epigenetic landscape	Domann Oxidative Redox stress and regulation of selective the epigenetic mitophagy			Poster Viewing / Exhibition (60min)								
18:30-20:30	Welcome Reception	Poster View Exhibition/M (120 mi (Snacks and	wing / Cor lingling n)	FRRI Executive nmittee Meeting (60 min)	-	Gala Dinner								
20:30-21:00					1									

Registration Fee

20 th Bi	Entitlement													
Category	Category Early Bird Regular / On-site					Entitlement								
Deadline (GMT+8)	Dec. 15, 2019	Feb. 16, 2020~Mar. 20, 2020	Category	Main Meeting	Coffee Break	Lunch	Exhibition	Welcome Reception	Gala Dinne					
Member	NT\$12,400	NT\$15,500												
Non-member	NT\$17,000	NT\$20,000	Delegates	V	V	V	V	V	V					
Student/post-doc	NT\$4,600	NT\$7,800	Accompanying											
Accompanying person	anying person NT\$3,100					V	Х	V	V					

•Registration fees paid by credit card will be converted into New Taiwan Dollars (NT\$). The exchange rate is approximately NT\$31 for US\$1.

SFRRI2020 Secretariat

Secretary-General Dr. Daniel Tsun-Yee Chiu, Professor · E-mail: dtychiu@mail.cgu.edu.tw

Ms. May Chien · TEL: 886-2-2766-5367#17 · FAX: 886-2-2756-3323 · E-mail : sfrri2020@sfrri2020.org Add: 14F-4, No. 230, Sec. 5, Nanjing E. Rd., Taipei City 10570, Taiwan.

ala

ner

Tour

Additional Purchase Additional Purchase